Argentum Aurum

Canana-goudvergelijker

Goud verkopen

U bent bij ons altijd welkom voor een vrijblijvende taxatie. Wij kopen goud en zilver in van particulieren, in allerlei vormen. Misschien wel meer dan u denkt.
Het kan gaan om goudmunten uit een verzameling, de erkende gouden munten die een begrip zijn onder beleggers en verzamelaars (Krugerrand, Maple Leaf of Australische Nugget), maar ook om oude gouden horloges, kettingen, gouden armbanden, andere gouden sieraden, zilverwerk, zilver baren en zilveren munten die niet meer in roulatie zijn, zelfs beschadigde juwelen en complete erfenissen.

 

our clients love us!

De goudwaarde en de zilverwaarde zijn afhankelijk van kwaliteit en hoeveelheid zuiver goud of zilver. En natuurlijk van de goudkoersen en de zilverprijs zoals die wereldwijd wordt vastgesteld. De waarde van munten is ook op die manier vast te stellen. Bij de bekendere gouden munten die speciaal als beleggingsobject worden geslagen is dat nog eenvoudiger: die hebben meestal een standaard goudgehalte en standaard gewicht aan goud, afgeleid van de wereldstandaard van 1 Troy Ounce, het gewicht waarmee de goudprijs wordt afgezet tegen valuta als dollar en euro.

De praktijk.

U kunt direct, zonder afspraak onze winkel aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam binnenlopen.
Bij verkoop betalen wij contant uit, in tegenstelling tot veel veilinghuizen die pas later uitbetalen. Er is geen enkele verplichting om iets aan te schaffen, bijvoorbeeld een tegenwaarde aan sieraden. Er is ook geen voorwaarde om te ruilen of een tegoed te besteden, zoals bij veel juweliers gebruikelijk is. Wij zijn een echte goud- en zilverspecialist.
U laat een geldig legitimatiebewijs zien en wij betalen direct cash geld uit.

U hoeft niet direct te beslissen. Wij kunnen u ook direct een reëel bod doen, waar u thuis nog eens rustig over na mag denken. Het goudgehalte van munten, sieraden of ander oud goud bepalen we ‘terwijl u wacht’ met een goedgekeurde en geijkte test; daar gebruiken we speciale vloeistoffen voor.

Wanneer u zelf al een officieel taxatierapport hebt, bespreken we dat met u. De getaxeerde waarde hoeft namelijk niet per se actueel te zijn. De goudprijs vandaag en de goudwaarde vandaag hangt ook af van ontwikkelingen op de internationale goudmarkt en van vraag en aanbod in Amsterdam.

U kunt ook verzekerd zijn van een eerlijk en onafhankelijk advies: verkopen of niet.

Meer weten over goud verkopen? Kom langs

Scroll to Top