Vegetarische Soep voor Elke Dag

Deze basis vegetarische soep kan met allerlei soorten combinaties worden gemaakt. Met verse of ingevroren groenten, zo smaakt deze soep elke keer anders. Het recept kan makkelijk worden verdubbeld of zelfs verdriedubbeld om alle vegetarische soep-fans aan jouw tafel te serveren.

Ingredi├źnten

  • 2 lepels olijfolie
  • 2 uien (gesneden)
  • 2 tomaten (gesneden)
  • 1 halve selderij (gesneden)
  • 2 theelepels Italiaanse kruidenmix
  • zout en peper
  • 1,5 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 8 kopjes gemixte verse of ingevroren groenten. Denk aan: wortels, mais, groene bonen, limabonen, erwten, aardappels en courgette (snijd grote groentes aan kleine stukjes)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg hier de gesneden uien en Italiaanse kruidenmix aan toe. Doe er daarna zout en peper bij. Bak, roer regelmatig, totdat de uien glazig zijn (5 tot 8 minuten).
  2. Voeg de bouillon, selderij, tomatenpuree en tomaten toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het voor 20 minuten sudderen.
  3. Voeg alle groenten toe en laat dit samen koken voor nog eens 20 tot 25 minuten. Breng daarna op smaak met zout en peper.

Je kunt verschillende soorten aardappels voor deze soep gebruiken. Een fijne soort zijn roseval aardappelen, deze zijn op verschillende plekken te koop.

  • Leave a Comment