Slaap beter ’s nachts – Doe een SOA-test!

Ben je seksueel actief? Heb je andere partners met wie je intiem bent? Bezorgd over het krijgen van een soa of infectie als je ’s avonds of’ s ochtends thuiskomt? Als het antwoord op deze vraag ja is, is het een goed idee om een ​​seksueel overdraagbare test te laten doen om dit te bevestigen.

Een soa-test is een medische test om te bepalen of iemand een soa heeft. Er is echter geen standaardtest die alle soorten SOA’s identificeert, dus het is belangrijk dat iemand weet met welke SOA-test ze kunnen bepalen of ze welk type SOA hebben.

Er zijn verschillende redenen waarom je op soa’s moet worden gescreend, maar de meest voor de hand liggende is om te kijken of er echt iets aan de hand is. Een andere reden om je te laten testen op soa’s is om te screenen op symptomen die tot soa’s kunnen leiden. Na uw zelfonderzoek kan het raadzaam zijn om uw langdurige partner te laten testen op soa’s voor het geval u van plan bent om te bevallen. Voor zwangere vrouwen wordt het testen op soa’s ook aanbevolen om te voorkomen dat soa’s de baby aantasten. SOA-testen worden ook gebruikt voor mensen die bloed willen doneren. Niemand wil het bloed van een seksueel overdraagbare aandoening!

Het zien van uw arts, meer specifiek uw gynaecoloog, is de beste manier om de meest geschikte SOA-screening te krijgen. Dit komt omdat ze uw medische geschiedenis kennen, zodat ze meer op hun gemak kunnen zijn om met uw arts te praten over eventuele symptomen die u ervaart of de specifieke ziekte waarover u zich zorgen maakt. Als u echter bekend bent met seksueel overdraagbare aandoeningen en weet op welke ziekten u zich wilt laten testen, kunt u het beste meteen uw arts raadplegen. Dit komt omdat uw arts u waarschijnlijk alleen zal testen op routinematige SOA-screening.

Artsen moeten aanbevelen zich te laten testen op soa’s voor chlamydia, gonorroe, baarmoederhalskanker en hiv, ziekten die regelmatig moeten worden gecontroleerd. Als u echter zwanger bent van een kind, zijn de seksueel overdraagbare aandoeningen waarop moet worden getest hiv, syfilis, hepatitis B, chlamydia, gonorroe informatie en bacteriële vaginose. Deze tests worden meestal uitgevoerd tijdens de eerste prenatale controle van een vrouw en vervolgens tijdens de 3e maand van de zwangerschap als een zeer goede voorzorgsmaatregel om ervoor te zorgen dat er geen contract wordt gesloten tussen de bezoeken.

U test echter niet routinematig op syfilis, trichomoniasis, genitale herpes, hepatitis B, chancroid en bacteriële vaginose als u weet dat u bent blootgesteld aan bepaalde soorten SOA’s die uw arts gewoonlijk niet aanraadt om op te testen. We raden je aan om je zo snel mogelijk te laten testen.

U zult ’s nachts beter kunnen slapen, wetende dat u op soa’s bent getest en negatief op de ziekte.