Op zoek naar een lichtgewicht sedumdak?

Bent u op zoek naar een lichtgewicht sedumdak? Dan kunt u natuurlijk terecht bij NatureGreen! We bieden verschillende groendaksystemen aan, waarvan twee lichtgewicht varianten. Deze zijn ideaal voor daken die wat minder gewicht kunnen dragen, zoals bijvoorbeeld het dak een schuur, overkapping of garage. Weet u niet zeker welk systeem het beste bij uw dak past? Bij NatureGreen adviseren we u graag. Neem dan ook gerust contact op met onze klantenservice!

Daken met lagere draagkracht

Niet alle daken zijn even sterk en niet alle daken kunnen dus hetzelfde gewicht dragen. De draagkracht van een dak heeft met verschillende zaken te maken, zoals de dikte van de muren, het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de grootte van de steunbalken, de hoeveelheid steunbalken, het bouwjaar van de schuur, het constructietype en of de schuur in goede staat verkeerd. Deze informatie is meestal terug te vinden in de bouwtekeningen, of anders zelf gemakkelijk op te meten. Heeft uw dak niet zo’n hoge draakracht? Dan is lichtgewicht sedum een uitstekende keuze! Sedum zelf lijkt misschien niet zo zwaar, maar wanneer het heeft geregend kan het veel water opnemen, wat het sedumdak een stuk zwaarder maakt. Dit noemen we ook wel het verzadigd gewicht. Het verzadigd gewicht van onze lichtgewicht daken, de Lichtgewicht Trays en Lichtgewicht Sedummat, is 45 kilogram per vierkante meter. Dat is een stuk lichter dan normale groendaksystemen!

Betekenis extensief vs intensief
Lichtgewicht sedumdaken zijn eigenlijk altijd extensieve groen daken. Deze zijn anders dan intensieve groen daken, welke vaak stukken zwaarder zijn! Het verschil tussen de twee zit met name in de mate van onderhoud, het gebruik van het dak en de beplanting. Op intensieve daken kan worden gelopen en bestaat vaak uit grotere beplanting zoals kleine bomen, struiken, en bloembedden. Een voorbeeld van een intensief dak is bijvoorbeeld een daktuin. Dit ziet er natuurlijk super uit, maar is erg zwaar en vraagt ook om veel meer onderhoud. Extensieve daken daarentegen zijn daken waar niet op gelopen wordt en waar voornamelijk kleine plantjes, zoals sedum, op groeien. Deze daken zijn daarom makkelijker zelf aan te leggen en u heeft er daarna bijna geen omkijken naar!

De lichtgewicht sedumdaken van NatureGreen
Bij NatureGreen verkopen we alleen extensieve groen daken. Intensieve daken vragen namelijk echt om onderhoud van een vakspecialist zoals een hovenier, waardoor ze niet alleen stuk duurder zijn, maar ook moeilijker aan te leggen. Onze groendaksystemen zijn daarentegen gemakkelijk zelf te plaatsen, waardoor u niet afhankelijk bent van een ander. Op onze website kunt u instructievideo’s vinden die u laten zien hoe u het beste te werk kunt gaan, ook voor onze lichtgewicht sedumdaken. Voor de beste service kiest u dus voor een sedumdak van NatureGreen!