Motornavigatie, advies en uitleg

Met een motornavigatiesysteem verdwaal je niet, verspil je geen tijd aan het zoeken naar een mogelijke route en navigeer je gemakkelijk door de mooiste landschappen. Ben je van plan een motornavigatie te kopen? In deze blog geven we je daar enkele tips voor. Veel motorrijders geven de voorkeur aan traditioneel kaartlezen boven het gebruik van een motor-GPS. Met een kaart weten ze altijd waar ze zijn, omdat ze regelmatig de route checken, en kunnen ze de beste wegen vinden doordat ze de kaart helemaal uit elkaar halen. Dus waarom kiezen voor digitale motornavigatie? In dit artikel leggen we dat kort uit.

Motornavigatiefuncties

Motornavigatiesystemen hebben verschillende voordelen. Ze zijn allemaal water- en trillingsbestendig. Dit betekent natuurlijk dat ze meestal wat duurder zijn dan een autonavigatie. Het touchscreen is geschikt voor het dragen van motorhandschoenen. Je kunt ook kiezen voor voorgeïnstalleerde routes, maar je kunt ook zelf de routes toevoegen die je voorkeur hebben. Het helpt je daarom niet alleen om de juiste weg te vinden, maar ook om de mooiste ervan te vinden.

Motornavigatie merken

Er zijn verschillende merken die motornavigatiesystemen aanbieden, maar er zijn er momenteel twee die de markt domineren. Garmin was de eerste die GPS-apparaten voor motorfietsen aanbood en is tot op de dag van vandaag het meest gebruikte merk. Tomtom is vooral bekend als ontwikkelaar van autonavigatie, maar Tomtom is ook een grote speler geworden in de motorwereld omdat ze over het algemeen als zeer gebruiksvriendelijk worden beschouwd.

Een ander iets kleiner (en goedkoper) merk is GoRider. De nieuwere typen pikken GPS-signalen zeer snel op en presteren zeer goed. Steeds meer motorrijders downloaden ook een applicatie en gebruiken hun smartphone voor navigatie. Hier zijn praktische waterdichte tassen voor.

Kooptips

Er is dus veel keuze in de soorten motornavigatiesystemen. Verschillende merken hebben verschillende soorten ontwikkeld, met al hun verschillende en unieke eigenschappen. U kunt bijvoorbeeld controleren of u levenslange kaartupdates ontvangt bij aankoop. Dit is de norm op de meeste systemen, maar het kan zeker geen kwaad om een ​​kijkje te nemen. Daarnaast zijn er systemen waarbij je routes met veel afslagen kunt selecteren.

Rij je liever offroad, dan vind je Garmin snel. Hij is de pionier op dit gebied. Als je meer let op de gebruiksvriendelijkheid van een systeem, vallen de keuzes meer op Tomtom. Andere toestellen bieden oneindig veel mogelijkheden, maar het kost wat moeite om alle snufjes te kennen. Kies wat voor jou het beste werkt. Sommige modellen bieden veel extra’s. Kijk goed wat er bij het navigatiesysteem zelf wordt geleverd en wat eventueel apart moet worden aangeschaft. Let ook op hoe je het navigatiesysteem op je motor bevestigt. De winkel zelf kan je hierin zeker adviseren.

Natuurlijk speelt de prijs voor de meeste mensen ook een grote rol. Ons advies: let niet eerst op de prijs, maar kijk naar de features en wat je wilt. Als je eenmaal een navigatiesysteem hebt gekocht, kun je er jarenlang plezier van hebben.

  • Leave a Comment