Hoe werkt een verfspuit?

Het gebruik van een verfspuit is de beste, meest consistente manier om een ​​gladde afwerking van uw schilderproject te krijgen. Als u echter niet weet hoe u uw spuitapparaat op de juiste manier moet gebruiken, krijgt u waarschijnlijk een onbevredigend resultaat.

Gelukkig is de sleutel tot het bedienen van een verfspuit gewoon begrijpen hoe het werkt. Als u de mechanica achter uw tool begrijpt, zult u er ongetwijfeld betere prestaties uit halen. In dit bericht leggen we in lekentaal uit hoe een typische verfspuit werkt.

Hoe wordt verf gespoten?

Alle verfspuiten werken volgens hetzelfde kernprincipe: ze zetten vloeibare verf om in talloze vernevelde, minuscule druppeltjes, die vervolgens op een oppervlak worden gespoten. Verschillende spuitpistolen gebruiken echter verschillende methoden om dit te bereiken. Er zijn vier hoofdtypen verfspuiten: sifon-, druk-, HVLP- en zwaartekrachtpistolen.

Bij sifonpistolen wordt verf uit het reservoir van het gereedschap getrokken met behulp van een sifon die in het pistool is gemaakt. Bij drukpistolen stroomt de vloeistof onder druk naar buiten. Zwaartekrachtpistolen vertrouwen op de zwaartekracht om ervoor te zorgen dat de verf naar beneden stroomt. HVLP-pistolen (wat staat voor hogedruk, laag volume) maken gebruik van zowel sifon- als zwaartekrachttoevoertechnologie.

Welke methode uw spuitpistolen ook gebruiken, het moet de klus kunnen klaren, hoewel sommige methoden beter geschikt zijn voor bepaalde toepassingen dan andere. Wat vaak belangrijker is, is het type wapen zelf. Er zijn momenteel drie hoofdtypen verfspuiten die de markt domineren: airless verfspuiten, HVLP-spuitapparaten en persluchtspuiten. We zullen elk hieronder doornemen.

Airless verfspuit:-

Bij een airless verfspuit is geen luchtcompressor nodig. Hoge druk vernevelt eerst de verf en vervolgens wordt een gemotoriseerde pomp gebruikt om de verf daadwerkelijk op het oppervlak te spuiten waarmee u werkt. De verf komt eruit als een nevel, waardoor je minder verf verspilt en een gladdere afwerking krijgt.

Om deze reden zijn airless verfspuiten vaak een goede keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers met grote projecten voor de boeg. Deze sproeiers zijn ook zeer draagbaar en kunnen een gladde afwerking bereiken met vrijwel elk type verf.

Onderdelen:-

Een wagner verfspuit huren bestaat uit vier delen: een slang, een punt, een pomp en het pistool zelf.

De slang heeft twee verschillende uiteinden. De smallere uiteinden gaan in de verf, terwijl het bredere mondstuk wordt aangesloten op uw sproeier. Het pistool regelt de verfstroom, terwijl de grootte en vorm van de punt de hoeveelheid verf regelt die er daadwerkelijk uitkomt. De pomp, die het proces aandrijft, is er in twee basistypen: zuiger en diafragma. Zuigerpompen kunnen dikkere verf aan, maar membranen zijn vaak goedkoper.

Zuigerpomp:-

Zuigerpompen zitten aan de spuitkop van het pistool en worden aangedreven door de hydrauliek van de motoren. Eerst beweegt de zuiger omhoog, waardoor een vacuüm ontstaat, dat verf in de kamer trekt. Wanneer de zuiger weer naar beneden beweegt, stroomt de verf uit het mondstuk met een voldoende hoge druk om het te verstuiven.

Diafragma pomp:-

Membraanpompen gebruiken ook zuigers, maar op een unieke manier. De zuiger in een membraanpomp wordt gebruikt om het membraan uit te zetten en samen te drukken, terwijl ook verf in de kamer wordt gezogen. Wanneer het diafragma samendrukt, wordt de verf verneveld en onder hoge druk door de punt geduwd.

Kleppen:-

Airless verfspuiten bevatten ook terugslagkleppen, die ervoor zorgen dat de richting van de verf wordt gecontroleerd en dat verf niet terugvalt in de container.

Waarom kiezen voor een airless verfspuit?

Airless verfspuiten zijn perfect voor het schilderen van grote oppervlakken, omdat ze bij correct gebruik snel veel verf kunnen spuiten zonder een hoop overspray. Airless-spuittoestellen zijn ook extreem veelzijdig – pas het mondstuk aan uw behoeften aan. Een breed mondstuk is geweldig voor grotere oppervlakken zoals muren, terwijl een smal mondstuk dikkere lagen en meer precisie mogelijk maakt.

Over het algemeen is een airless verfspuit een enorme verbetering ten opzichte van conventionele verfmethoden. Op de juiste manier gebruikt, kan een airless spuitmachine de meeste doe-het-zelf-verfprojecten in slechts enkele minuten voltooien met een hoge mate van kwaliteit.

Hoogvolume lagedruk (HVLP) verfspuiten:-

HVLP-spuitpistolen zijn uitgevonden om doe-het-zelvers te helpen perfecte afwerkingen te bereiken zonder de noodzaak van tonnen ervaring of luxe apparatuur. HVLP-spuittoestellen gebruiken een grote hoeveelheid lucht maar een lage druk, waardoor terugveren en verfverspilling worden beperkt. HVLP-pistolen hebben een overdrachtsefficiëntie tot 90%, wat betekent dat u minder verf nodig hebt om de klus te klaren.

HVLP-verfspuiten vertrouwen op een slang, een turbine en het pistool zelf. De turbine bestaat uit een kleine, snelle ventilator die wordt aangedreven door een motor. HVLP-pistolen worden meestal beoordeeld op het aantal ventilatoren in hun turbinesysteem, waarbij meer ventilatoren gelijk staan ​​aan meer vermogen. Een eentrapsturbine heeft slechts één ventilator, terwijl een tweetrapsturbine er twee heeft, enzovoort. Een- en tweetraps turbines zijn meestal voldoende voor dunnere afwerkingen, terwijl u misschien wilt upgraden naar een drietraps turbine als u met dikkere afwerkingen of een grotere verscheidenheid gaat werken.f materialen.

  • Leave a Comment